Skip to content
Home » Voluntariat – Șantiere

Voluntariat – Șantiere

Voluntariatul (șantiere deschise, claca modernă) este „evenimentul” unde îți oferi ajutorul fizic în schimbul experienței de pe șantierul la care vrei să participi. Nu se percep taxe. De obicei se oferă masă și cazare în schimbul unui ajutor fizic de 5-6 ore pe zi. Există posibilitatea ca experiența celui pe care îl ajuți să nu fie una neapărat pozitivă sau ideală.

În toate cazurile, pe lângă schimbul reciproc, poate fi o experiență pozitivă din prisma socializării cu persoane conectate la ideologii similare 🙂

Prin platforma www.casenaturale.ro ne propunem să venim în ajutorul celor care caută acest mod de a învăța, ajuta, socializa și nu în ultimul rând de a-și construi o casă ecologică.

În cele de mai jos, fie că dorești să te oferi voluntar, fie că te oferi gazdă (condiția este să ai un șantier de casă ecologică în desfășurare), te invităm să completezi una din formulare, astfel vei fi vizibil pe acestă platformă. Înainte de asta, iată câteva sfaturi pentru voi :

Sfaturi pentru Voluntari :
  • un șantier unde se caută și se primesc voluntari nu este un obiectiv turistic de vizitat.
  • gazdele se bazează pe ajutorul tău fizic de minim 5-6 ore/zi.
  • ia un calcul să participi (dacă este posibil) minimum 2-3 zile. Probabil că mergi pe un astfel de șantier și cu o listă de întrebări. Dacă ajuți o singură zi, punând întrebările mai mult vei reține gazda (din activitate ) decât să-l ajuți fizic. Încearcă să pui întrebările după activitatea fizică sau în pauze
  • la înregistrare scrie cât mai multe detalii despre tine ca să evitați posibilele „incompatibilități”, neplăceri
Sfaturi pentru gazde
  • voluntarul nu este „forță de muncă gratuită”! În schimbul ajutorului fizic de minimum 5-6 ore/zi vine la tine să învețe, să socializeze, eventual să cunoască zona, tradițiile. În schimb se așteaptă hrănire corespunzătoare, o cazare decentă.
  • să te asiguri că poți oferi minimum de condiții pentru odihnă și îngrijire personală
  • cu cât proiectul tău este mai interesant (soluții naturale, alternative, unice) cu atât mai mulți voluntari vei putea atrage. La fel și dacă zona în care construiești este una liniștită, frumoasă și interesantă.
  • denumește proiectul tău. Un nume scurt, atractiv va fi ușor de reținut, atractiv
  • scrie și postează imagini despre evoluția proiectului tău pe un blog sau pagină facebook

Înainte de a te înscrie ca voluntar sau gazdă, iată lista celor înscriși deja (fiind la început acest proiect, s-ar putea ca listele să fie goale deocamdată. Așteptăm înscrierile 🙂 ):

LISTĂ VOLUNTARI

LISTĂ ȘANTIERE

Înscrie-te ca voluntar sau gazdă, completând (cât mai detaliat cu putință) una dintre formularele de mai jos și ulterior te vom adăuga în lista aferentă :

Voluntar

Atenție! Vei fi pe această listă până ne vei scrie un e-mail ( [email protected] ) în care ne soliciți ștergerea anunțului tău de pe acest site!

Gazdă
RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
LinkedIn
Share
WhatsApp
FbMessenger