Skip to content
Home » Comunitate

Comunitate

Implică-te, alătură-te comunității care crede într-o viață mai sănătoasă, mai fericită pentru că în fiecare există potenţial pentru a schimba ceva în mai bine. Împreună. Pentru că îţi preţuieşti timpul şi vrei să-l investeşti în modelarea de alternative mai bune. Pentru că vrei un trai care să aibă însemnătate sprijinit pe valori etice, principii ecologice şi o lume echitabilă.

Scopul asociaţiei ”Coliba Verde” (care administrează acest website) constă în reunirea acelor persoane care, în comun, prin contribuţia lor fizică, materială, prin cunoştinţele profesionale şi activitatea lor, să încurajeze și să promoveze traiul sănătos, în armonie cu natura, a construcțiilor ecologice și a unui trai sustenabil”…

Printre alte activități am considerat un pas major, ca și în mediul virtual să creeăm o pagină unde, șă ne putem „întâlni”, o pagină cu rol de trambulină spre activitățile fizice din realitate. Oferim posibilitatea de a vă înscrieți proiectele, șantierele voastre, deschise pentru cei dornici să învețe, să socializeze dar și celor care se oferă voluntari sau doresc să ajute la clăcile spontane.

Pentru a înțelege rolul fiecărui tip de eveniment, în cele de mai jos încercăm să le descriem cât mai scurt dar pe înțelesul tuturor.

Sunt mai multe posibilități, acțiuni prin care poți să te alături acestei comunități, iar noi credem în economia darului, în ajutorul reciproc, astfel iată care ar opțiunile tale de a face parte dintr-o astfel de comunitate :

Trăim cu speranța că în timp va crește și numărul SPECIALIȘTILOR (meșteri, constructori, echipe, arhitecți, etc) pe care-i putem recomanda cu inima deschisă și pentru că odată deschiși spre aceste soluții ecologice, considerăm că sunt parte a acestei comunități….ecologice. Dacă crezi că te încadrezi în acesată categorie sau dacă cunoști pe cineva care-și are locul aici, scrie-ne la adresa de e-mail [email protected]

  1. Seminarii (sau convergențe) – acestea sunt în principiu evenimente care se bazează pe transmiterea informațiilor în mod teoretic și durează 1-2 sau 3 zile. Chiar dacă sunt și demonstrații practice, acestea sunt de scurtă durată. De obicei prezentatorii au experiență în domeniul despre care prezintă. Aceste evenimente sunt anunțate cu mult timp înainte (chiar câteva luni) și au un cost de participare prin care se acoperă cheltuielile organizatorice. Poți să vezi lista acestor evenimente sau să o înscrii pe a ta accesând ACEASTĂ PAGINĂ!
  2. Ateliere, workshop-uri – sunt evenimente care durează minimum 3 zile și se pot întinde până la 5,7 sau chiar și 10 zile. Se bazazează pe transmiterea informațiilor practice și întodeauna are o temă, un subiect principal prestabilit. În mod normal, un astfel de eveniment ar trebui să fie condus, prezentat de un specialist în domeniul în care este anunțat respectivul eveniment. În mod normal sunt anunțate cu mult timp înainte (chiar câteva luni) și implică costuri de participare. PE ACEASTĂ PAGINĂ poți vedea lista atelierelor din acest an, sau poți să-l înscrii pe cel organizat de tine.
  3. Voluntariat – ATENȚIE! Voluntarul nu înseamnă forță de muncă gratuită! Înseamnă ajutor reciproc, interacțiune, rezonanță….ar trebui șă fie o experiență win-win! Voluntariatul este „evenimentul” unde îți oferi ajutorul fizic în schimbul experienței de pe șantierul la care vrei să participi. Nu se percep taxe. De obicei se oferă masă și cazare în schimbul unui ajutor fizic de 5-6 ore pe zi. Există posibilitatea ca experiența celui pe care îl ajuți să nu fie una neapărat pozitivă sau ideală. În toate cazurile, pe lângă schimbul reciproc, poate fi o experiență pozitivă din prisma socializării cu persoane conectate la ideologii similare. AICI poți să te înscrii voluntar sau ca și gazdă. Tot pe ACEASTĂ PAGINĂ vei fi direcționat spre voluntari înscriși și/sau șantiere deschise pentru voluntari.
  4. Clăci – deși este o activitate similară cu voluntariatul, acestea sunt evenimente scurte, anunțate deseori spontan de către cei care au nevoie de ajutor pe șantier. În schimbul ajutorului poți învăța din experiența celui pe care-l ajuți. Vezi AICI clăcile disponibile sau înscrie-l pe al tău.

Sprijină activitatea Asociației Coliba Verde

Te regăseşti în valorile pe care le promovăm aici şi crezi într-o schimbare bazată pe acestea? Nu ai decât de câștigat! Ce anume? În primul rând prieteni. Și nu orice fel de prieteni! Prieteni care cred într-o viață sănătoasă, fericită, prieteni care cred într-un trai în armonie cu natura. Prieteni care vor să-și construiască o casă ecologică, vor să grădinărească ecologic (fără îngrășăminte chimice – permacultură), preteni care își doresc să trăiască în armonie cu natura și cu tot ceea ce ne înconjoară…prieteni care fac parte deja din comunitatea „Coliba Verde”, fie virtual, fie pe plan fizic.

Poți sprijini activitatea noastră, donând sau achiziționând un „card de membru”. Sunt nenumărate lucruri pe care le oferim în schimb, printre ele numărându-se acces la „Biblioteca cărților ecologice”, reduceri sau prioritate la înscrierea la diferite evenimente, muncă pe teren prin realizarea materialelor video educaționale, etc. Dacă te-ai hotărât, scrie-ne despre intenția ta la adresa de e-mail [email protected]

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
LinkedIn
Share
WhatsApp
FbMessenger