Comunități în tranziție

Comunități în tranziție

 Am creat această pagină în dorința de a prezenta o listă cu acele proiecte unde puteți să vă implicați (voluntari, donații, etc) ajutând dar și pentru a învăța, pentru a vă însuși informații teoretice și practice pentru a începe o viață nouă, una mai aproape de natură, chiar în natură. Invitația către cei care sunt deja implicați în astfel de proiecte, (cei care au nevoie de ajutor sau pot să vă împărtășească propria experiență) a fost lansată pe pagina  Ajută și învață – proiecte unde te poți implica! Cu speranța că în cele de mai jos vom avea o listă lungă și frumoasă, vă supunem atenției si pagina Calendar evenimente case naturale, unde, sperăm noi , să găsiți locuri și oameni frumoși unde veți putea să vă implicțați!

Coliba Verde din Ardeal

colibaverdeInitiator proiect : Németh János

Locație : Ghindari, Mureș

Descriere scurtă : De ce colibă? În primul rând pentru că nu va fi o vilă, nu va fi o cabană…nu va fi doar o casă! Va fi o viață, una simplă, aproape de natură, ba chiar în natură și în armonie cu natura. Va fi un adăpost pentru o familie de vârstă medie, cu trei copii, având vârste între 7 luni și 9 ani (asta la începutul anului 2016). O familie, ca multe alte familii care au avut „norocul” de a  întâmpina toate problemele cu care se confruntă majoritatea celor care locuiesc la oraș, celor care 12-16 ore sunt plecați la servici pentru „un trai mai bun” și cu toate astea, nu se pot bucura de frumusețea vieții, de familie sau de ceea ce-i înconjoară. O familie care crede că, soluția pentru o viață sănătoasă și poate chiar fericită nu trebuie căutată în sume sau în avere, ci acolo de unde venim cu toții : în NATURĂ.

Cum poți ajuta : voluntariat, donații

Ce primești : foarte multe informații utile prin care poți să-ți planifici, construiești o casă ecologică, poți experimenta practic aproape tot ce ține de o casă ecologică : diferite tehnici, tadelakt, acoperiș din paie, grădinărit, etc. Hrană, bunătăți sănătoase, direct din grădină. Prietenii și voie bună.

Casa cu brad

Inițiator : Cristian Pascal

Locație : Mogoș, Alba

Descriere scurtă : Casa noastra va avea temelie de piatra (fara ciment), structura de lemn, pereti din baloti de paie (tencuita cu lut) la exterior si de cob la interior iar acoperisul va fi din stuf (sau sindrila).
Putem fi ajutati cu munca voluntara si materiale (banii ar fi bineveniti insa cautam sa promovam trocul si schimbul liber - pe cat posibil, neconditionat).

„Viața pe îndelete”

Inițiator :  Bogdan Ionescu

Locație : Râșnov, Brașov

Descriere scurtă : Vreau sa finalizez in acest an o casa din baloti de paie. Am ridicat fundatia din piatra de riu zidita si m-am apucat de structura de lemn. Locatia este foarte frumoasa cu un piriias aproape, padure si peisaj de munte. V-ai fi o casa autonoma, nu sunt racordat la curent electric, am panouri.
Am nevoie de ajutor pentru a ma inscrie in calendarul de lucrari propus si a ma muta impreuna cu familia in toamna.

Cum poți ajuta : primim voluntari

Ce primești : Masa, cazare in rulota, bani de buzunar