calendar evenimente case naturaleDragi prieteni! În încercarea noastră de a veni în ajutorul celor interesați de construcțiile naturale, am adăugat site-ului nostru un calendar al evenimentelor, cât se poate de simplu, interactiv, ușor de găsit evenimentele (înpărțite pe categorii în funcție de tipul evenimentului . voluntariat, atelier sau seminar, fiecare tip de eveniment având altă culoare).

Cea mai mare noutate este că, acum oricine poate adăuga în câteva minute propriul eveniment, (deocamdată) singura condiție fiind înregistrarea pe site. Și acest lucru se poate face cât se poate de simplu, fiecare având posibilitatea de a se înregistra cu diferite conturi, des utilizate cum ar fi cel de „facebook”, „gmai”, „linkedin” sau „twitter”.  Înregistrarea se face din bara laterală a paginii. După înregistrare se apasă butonul „Adaugă evenimente” și se urmează instrucțiunile! Este recomandat să aveți deja o pagină (pe blogul, site-ul vostru) cu descrierea largă a evenimentului, deoarece va fi util atunci când vei completa acest formular. Mai bine folosiți o descriere scurtă și convingătoare, care să stârnească interesul și oamenii să acceseze link-ul afișat de voi

Atenție! Sunt acceptate DOAR evenimetele care au legătură cu construcțiile naturale, ecologice. Orice alt tip de eveniment va fi șters iar utilizatorul va fi interzis.

[calendar]

Video : ce spun participanții la un atelier din vara anului 2015

Impresii dupa un atelier de constructii case naturale

Iată ce au spus unii participanti la un atelier de constructii case ecologice. Cuvintele folosite în unanimitate au fost NATURĂ si COMUNITATE!.... Voi vă permiteți să nu aveți o casă din lut, lemn, baloți sau alte materiale naturale? 😉 Cu : Laura Turdean, Titi Gavrila, Bianca Gavrila, Sucindra Bear, Si Moona, Maria Marinescu, Német Krisztina, Eugen Dobrovie, Farkas Árpád, Claudiu Pastor, Violeta Tuhoarca, Varga Istvan, Porojan Calin, Banda Ranache, Mire L'azur....Multumiri speciale celor care au depus efort special pentru acest filmulet inspirational : Titi Gavrilă, Mihai Miloiu si Laura Turdean!

Posted by Case naturale în România on 25 Noiembrie 2015
feb.
13
sâm
Seminar „Case naturale” – Slănic, Prahova @ Hotel, Roberto
feb. 13@10:00 am – feb. 14@6:00 pm

Pe scurt despre eveniment:
woUnde? – restaurantul hotelului Roberto, din Slănic, Prahova

Când? – 13-14 februarie 2016. Ambele zile, între orele 10.00 și 18.00, cu mai multe pauze

Despre ce? – Asociația „Case Naturale” proaspăt înfințată (planuri, obiective, cum vă va ajuta), case naturale în general, case ecologice și soluții moderne, stilul de viață ecologic, diferiți producători și furnizori de materiale de construcții ecologice, comunități în tranziție, echipe, arhitecti, arhitectura traditionala, proiecte individuale (casa din baloti din Turda), sobe cu masă termică, sobe rachetă

Costuri – 25lei/pers/zi sau 30lei/pers/2 zile

ÎNSCRIERE : doar cei care vor completa formularul afișat pe pe pagina evenimentului se pot considera înscriși

apr.
4
lun
Workshop- casă din baloți, tehnica GREB @ Acasă la Adriano
apr. 4@10:00 am – apr. 8@6:00 pm

Pentru prima oară în România, puteți învăța beneficiile construirii cu baloți de paie, folosind tehnica GREB! Tehnica „Greb” definește de fapt, tipul de structură (de obicei din lemn) care se folosește, în care se zidesc baloții.

atelier case din baloti de paie

Printre avantajele acestei tehnici putem enumera următoarle :

 1. Este la îndemâna oricui, fiind nevoie doar de câteva cunoștințe de bază în domeniul construcțiilor, eventual dulgherie. Inclusiv procesul de tencuire este mai rapid și mai ușor decât în mod tradițional
 2. Necesarul de cherestea redus : 2,5 mc/100 mp de perete
 3. Montarea ușoară a baloților. Se poate folosi orice dimensiune. Se așează pe rânduri și „în legătură” ca și cărămizile. Față de alte tehnici, în acest caz, contrafișele nu vor fi în calea baloților, deci baloții nu trebuie montați în diagonală sau redimensionați.
 4. Datorită modului de zidire a baloților și a tencuielii uniforme din ambele părți, este eliminat aproape în totalitate posibilitatea aparației podurilor termice
 5. Forme drepte, netede
 6. Datorită simplicității acestei tehnici, se reduc orele de lucru pe șantier (4h/mp/o persoană)

 

Detalii despre eveniment

 

aug.
7
lun
Atelier de construcții ecologice, bucătărie sănătoasă și off grid (viata fără facturi)! @ „La Goruni”
aug. 7@9:00 am – aug. 11@5:00 pm

Un eveniment recomandat în mod special celor care se gândesc la autosustenabilitate („off grid, viața fără facturi, case naturale, bucătărie sănătoasă!)!!!

În sfârșit, a sosit și primul eveniment din România, unde se va discuta pe larg, timp de 5 zile, despre termenii „off grid” sau viața fără facturi! Din ce în ce mai multă lume caută să lase în urmă viața de la oraș și să se mute în mediul rural sau, mai bine spus în sânul naturii! Din ce în ce mai mulți fac acest pas dar, încă sunt foarte mulți care ar face această schimbare dar nu au curaj sau nu stiu de unde sa inceapă! Prin atelierul de la Almasu Mare, judetul Alba (pe un teren care cândva a făcut parte din proiectul „Apusenii Verzi”) ne propunem să venim în ajutorul celor interesați de acest subiect!

In cele cinci zile ale evenimentului, vom discuta foarte mult despre tematicile propuse dar, vom ajuta la construirea unei case ecologice („case cu furci” -una dintre cele mai ieftine, durabile si rapide tehnici de construire cu lut si paie, cob, saci umpluti cu pamant). De asemenea, vom putea vizita o mică comunitate care a ales să trăiască fără facturi, 100%off grid. Veti putea vedea ce solutii au găsit, avantajele si eventualele probleme intampinate dupa alegerea acestui stil de viata! In cadrul atelierului, Teodora Czentye (raw vegan chef) va sustine si un workshop de introducere in arta alimentatiei crude si sanatoase!

Câteva detalii despre eveniment : 
 • Perioada : 07-11 august 2017 (5 zile, L-M-Mi-J-V)
 • Locația : Almasu Mare, Alba
 • Tematica : OFF GRID (viața fără facturi, autosustenabilitate, vizitarea unei mici comunități autosustenabile, 100% off grid)), CASE NATURALE, ECOLOGICE (tot ce inseamna case ecologice, iar practic se va lucra cu trei dintre cele mai ieftine, durabile si rapide tehnici : cob, saci umpluti cu pamant si „case cu furca”-un amestec de lut si paie, zidit in pereti cu furci), BUCĂTĂRIE VEGETARIANĂ (introducere in arta gătitului crud și sănătos)
 • Trainer : Németh János (specialist în domeniul construcțiilor și renovărilor cu materiale naturale)

Teodora Czentye (raw vegan chef)

 • Cazare : la corturi
 • Masă : se oferă  trei mese pe zi (hrană vegetariana)
 • Taxă de participare : 350 lei/persoană. 
 • Contact : colibaverdedinardeal@gmail.com

  Locuri disponibile : TOATE LOCURILE S-AU OCUPAT 🙁

   

Înscriere : 

Numărul maxim de persoane acceptate la acest eveniment, este 10! Locurile sunt limitate, iar pentru o bună organizare si seriozitate se percepe un avans de 100 de lei/persoană si este obligatoriu. După ce veti completa formularul de mai jos, veti primi un e-mail de confirmare, numarul de cont si vom raspunde la eventualele intrebari trecute la rubrica ”Comentariu” din formularul de mai jos.

Înscrierile se pot face până în data de 04 August (inclusiv!)

Dacă ești hotarât să participi, te rugăm să completezi formularul de mai jos : 

[contact-form to=’colibaverdedinardeal@gmail.com’ subject=’Atelier off grid’][contact-field label=’Nume’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Email’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Telefon’ type=’text’/][contact-field label=’Comentariu (intrebare)’ type=’textarea’/][/contact-form]