Șantiere deschise

Atenție! Îți poți înregistra proiectul AICI!

(Trebuie să fie un proiect de casă ecologică. Va apărea pe această pagină după ce va fi verificată de un administrator!)

————————————————————————————————————————–

Numele și prenumele celui care înregistrează: Antal Andras
Email: andras.presant@gmail.com
Numele proiectului: Casa baloti
Cum poți fi ajutat?: Primim voluntari
Locația (zona) proiectului: Arcus langa Sfantu Gheorghe jud Covasna
Ce fel de casă construiți?: Din baloți de paie
Descriere scurtă și la obiect al proiectului: Am structura din lemn si acoperisul astept sa pot aduna baloti si sa tencuiesc.Acum fac soclul.

————————————————————————————————————————

Numele și prenumele celui care înregistrează: Nuna Emil
Email: emilnuna@yahoo.com
Numele proiectului: Casa La Goruni
Cum poți fi ajutat?: Primim voluntari
Locația (zona) proiectului: Comuna Almas, judetul Alba
Ce fel de casă construiți?: Alta (apare în descriere)
Descriere scurtă și la obiect al proiectului: Casa va fi construita pe o fundatie din piatra, cu pereti din „paie cu furca”, avand acoperis verde; alaturat construim o pivnita probabil din saci umpluti cu pamant iar intre cele doua se va afla un mic atelier si toaleta cu compostare. Suprafata locuibila a cladirii principale va fi de aproximativ 40 metri patrati. Vom lucra si vom invata alaturi de mesteri consacrati in constructii naturale si sobe eficiente, ne vom conecta cu elementele, vom manca vegetarian in cea mai mare parte si vom lucra cu noi insine alaturi de prieteni deschisi la minte si suflet.
Suntem decisi sa primim ajutor pentru lucrul la constructie dar si in gradina proiectata in sistem de permacultura, ajutor din partea acelora care vor ramane mai mult (minim o luna) si pe care-i vom denumi voluntari dar si din partea acelora care vor veni pentru perioade mai scurte- vizitatori.
Oferim voluntarilor: mancare , cazare (cort, posibil rulota, dusuri de camp si toaleta uscata), posibilitatea de a participa gratuit la workshop de Introducere in samanism si la cel de confectionat tobe. Vor mai fi si alte activitati, tinute de si cu prieteni, mici ateliere de gatit raw, yumeiho, dezvoltare personala. Posibilitatea de a invata linga cei mai buni mesteri in case naturale si sobe eficiente precum si de a vedea la fata locului lucrari de permacultura. In week-enduri- plimbari Cheile Cibului, Cheile Glodului, Cheile Ardeului, Muzeul satului in aer liber din Almas, cetatea dacica din Balsa, baile Geoagiu, invatat despre ce ciuperci sunt de cules in padurile din zona, modul in care se gospodaresc alti prieteni ce s-au stabilit acolo.

————————————————————————————————————————-

Numele și prenumele celui care înregistrează: Németh János
Email: colibaverdedinardeal@gmail.com
Numele proiectului: Coliba Verde din Ardeal
Cum poți fi ajutat?: Primim voluntari
Locația (zona) proiectului: Ghindari, Mures
Ce fel de casă construiți?: Alta (apare în descriere)
Descriere scurtă și la obiect al proiectului: Fie că ești arhitect, viitor constructor de case ecologice, pasionat, sau viitor proprietar și vrei să înveți de la noi sau pur și simplu vrei să ne ajuți, porțile „Colibei” sunt deschise tuturor, în perioada 01 iunie – 15 septembrie. Tot ce aveți de făcut este să ne anunțați din timp, ca să ne organizăm, având în vedere că nu îmi doresc să fim deodată pe teren, mai mult de 5-10 persoane .
Ce se întâmplă pe teren?

– trăim în armonie cu natura, având grijă de tot ceea ce ne înconjoară. Trăim sustenabil pe cât se poate deocamdată, cu cheltuieli cât mai reduse, dar lucrăm intens la asta. Efectiv, dezvoltăm proiectul „Coliba Verde”
– construim, renovăm numai cu materiale și soluții naturale, locale. Având experiență mare în acest domeniu, putem să-ți transmitem multe informații teoretice și practice. Deocamdată, cea mai importantă lucrare este reabilitarea și extinderea casei de oaspeți. Ajutându-ne ca și voluntar, pe viitor vei avea prioritate la CAZARE GRATUITĂ oricând îți dorești
– grădinărim tradițional, dar din acest an vom încerca și tehnici de permacultură : strat înălțat, strat „gaură de cheie”, plantarea direct în baloți de paie, etc
– organizăm diferite evenimente, în principal ateliere de construcții ecologice. Poți întâlni mulți oameni speciali
Site-ul sau blogul proiectului (daca exista): http://colibaverde.ro/blog/eveniment/fii-voluntar-la-coliba-verde/


Numele și prenumele celui care înregistrează: Bogdan Ionescu
Email: bogdan_ionescu75@yahoo.com
Numele proiectului: Viata pe indelete
Cum poți fi ajutat?: Primim voluntari
Locația (zona) proiectului: Rasnov – Brasov
Ce fel de casă construiți?: Din baloți de paie
Descriere scurtă și la obiect al proiectului: Construim o gospodarie ecological, casa din baloti, gradina permacultura, panouri fotovoltaice, incercam sa dezvoltam in model cat mai sustenabil.
Site-ul sau blogul proiectului (daca exista): http://Www.viatapeindelete.


Numele și prenumele celui care înregistrează: Iulia Sara
Email: iulia.sara@gmail.com
Numele proiectului: Pivnita ingropata (hobbit like)
Cum poți fi ajutat?: Primim voluntari
Locația (zona) proiectului: 38 km est de Cluj Napoca
Ce fel de casă construiți?: Saci umpluți cu pământ
Descriere scurtă și la obiect al proiectului: We are a multinational „team” and our language is English, this is why we post this in English too. 🙂
We are, for the first time since starting this adventure called Bhudeva, considering inviting volunteers to partake in the cellar building project. This is that invitation. If you are interested in being with us here at Bhudeva and experiencing earthbag construction first hand then please read through this invitation with care. It contains valuable information that will hopefully help you understand what the invitation is and if it is relevant for you.
Continue to read about us at: http://bhudeva.org/blog/2016/08/10/being-at-bhudeva-during-earthbag-cellar-construction/

Site-ul sau blogul proiectului (daca exista): http://www.bhudeva.org


Numele și prenumele celui care înregistrează: Stavarache Liviu
Email: stavaracheliviu@yahoo.com
Numele proiectului: Casuta din baloti de paie din Cismele
Cum poți fi ajutat?: Primim voluntari
Locația (zona) proiectului: Galati, Smardan, Mihail Kogalniceanu, sat Cismele
Ce fel de casă construiți?: Din baloți de paie
Descriere scurtă și la obiect al proiectului: Casa din baloti de paie cu structura de lemn, suntem la jumatatea structurii, in curand vom incepe cu balotii, tehnica tencuielii (GREB).
Site-ul sau blogul proiectului (daca exista): https://www.facebook.com/Casuta-din-baloti-de-paie-din-Cismele-224290537922399/


Numele și prenumele celui care înregistrează: Petra Cristolovean
Email: cristolovean_petra@yahoo.com
Numele proiectului: Lunca Vantului
Cum poți fi ajutat?: Primim voluntari
Locația (zona) proiectului: Brasov
Ce fel de casă construiți?: Din baloți de paie
Descriere scurtă și la obiect al proiectului: Casa noastra e una din baloti de paie, ziduri interioare din lightclay si suntem offgrid (n-am tras inca apa in casa, trebuie sa ne mai gandim la sistemul de filtrare pt ca avem un put si inca n-am pus nici panourile solare). Am ajuns la stadiul in care avem nevoie de ajutor la tencuit, pereti interiori, smirgheluit si tratat lemnul (acoperisul) cu ulei de in si daca mai apar alte operatiuni urgente. Ne-ar prinde bine niste ajutoare pentru ca trebuie sa ne mutam cat mai repede.
Site-ul sau blogul proiectului (daca exista): http://luncavantului.blogspot.ro/2014

——————————————————————————————————————————