Ajută și învață – proiecte unde te poți implica!

Ajută și învață – proiecte unde te poți implica!

Oamenii întodeauna au trăit în comunități. Fie ele mai mici sau mai mari : cătune, sate, comune, orașe, metropole. Este drept, interesul față de comunitățile mari, gen orașe, metropole au crescut în ultimii ani, datorită erei consumeriste în care trăim. Oamenii pleacă de pe pământurile primite moștenire de la strămoși, pentru a face bani, nu mai dau valoare pământului. În zilele noastre, oarecum datorită internetului dar nu numai, mulți simt „rechemerea”. Mulți caută să se reîntoarcă la pământ. Caută viața. Viața reală, cea în care înțeleg că pământul ne ține în viață și nu banul. Orășenii se retrag la țară. Vestea bună este că nu doar cei în vârstă, care s-au săturat de oraș. Din ce în ce mai mulți tineri caută locuri retrase (față de orșele aglomerate), părăsite pentru a începe o nouă viață. România este în tranziție! 

      Comunitati in tranzitieAșa cum spuneam, din ce în ce mai mulți tineri caută să-și schimbe viața. Majoritatea acestora sunt oameni care simt că soluția pentru un trai bun și sănătos este viața aproape de natură, în natură. Acesta este motivul pentru care aprope fără excepție, acești oameni curajoși (curajoși deoarece a făcut acest pas, care pentru mulți pare o prostie și o nebunie) caută să-și producă hrană sănătoasă, să fie atenți la sănătatea lor dar totodată să protejeze mediul înconjurător. De aici și dorința acestora de a proteja sănătatea lor și mediul înconjurător, chiar și atunci când își construiesc casa. Acesta este una dintre motivele pentru care interesul românilor față de casele naturale este în creștere. Deși casele tradiționale pot fi considerate case naturale, în timp oamenii au experimentat multe lucruri care au dus la creșterea confortului în aceste case și le face mult mai eficiente față de ce au construit strămoșii noștrii.

Oamenii au nevoie de comunitate, de a se ajuta reciproc.

Deși majoritatea celor care aleg schimbarea, caută locuri mai retrase, sate părăsite nu o fac din cauza faptului că vor să se izoleze sau că nu doresc să socializeze. Ci dimpotrivă, încercă să construiască comunități mai mici sau mai mari singurul criteriu fiind ca țelurile, viziunile asemănătăoare, dorința de a avea o viață ….ecologică! Așa cum am mai spus, aproape fără execpție, în astfel de locuri răsar casele ecologice, casele naturale. Adevăratele case ecologice. Cele construite din materiale locale, din suflet, din forța unită a celor care cred în asta.  Tot site-ul www.casenaturale.ro a fost și este construit cu gândul la aceste tipuri de proiecte. Pentru că, ne permitem să credem că informațiile de pe acest site pot ajuta aceste comunități, acești oameni, aceste proiecte. Credem în ajutorul reciproc și vrem și noi să întindem o mână de ajutor, atât celor care sunt deja implicați în astfel de inițiative, cât și celor care caută astfel de locuri, pentru a ajuta, pentru a se implica, pentru inspirație, pentru a prinde curaj…..și trebuie să-i încurajăm, nu? Trebuie să ne ajutăm, nu-i așa?

Ajută, învață, inspiră-te, implică-te!

Din anul acesta, dorim să publicăm, să prezentăm acele proiecte, acele locuri unde se construiesc case naturale, proiecte unde puteți să vă implicați ca voluntari,unde  puteți ajuta cu diferite donații, dar, la fel puteți învăța multe lucruri care vă vor ajuta să faceți și voi acest pas pe viitor, puteți câștiga prieteni care la rândul lor vă vor ajuta, puteți învăța teoretic dar mai ales practic cum să vă construiți o casă ecologică, cum să vă construiți o viață mai bună.

Cauți un astfel de loc? Vizitează pagina „Comunități în tranziție”  sau/si ”Santiere deschise

Împreună - sustinem proiecte ecologiceDragi prieteni! Voi, cei care ați demarat deja astfel de proiecte și credeți că puteți ajuta și aveți nevoie de ajutor, că vreți să fiți parte a acestei comunități, Vă invităm, vă rugăm, vă încurajăm să completați formularul de mai jos. Va exista o pagină cu descrieri scurte în ceea ce privește proiectele voastre, de unde cei intiresați vor fi direcționați către site-urile, blogurile voastre sau dacă doriți, putem să vă acordăm o pagină separată, cu descrierea totală, pe acest site. De asemenea, nu uitați că în CALENDARUL EVENIMENTELOR puteți adăuga chiar voi, clăcile, evenimentele voastre de viitor.

Atenție! Vor fi publicate doar proiecte de case ecologice! Recomandarea noastră este, ca înainte de înregistrare să vă creați cel puțin o pagină de facebook, dar ideal ar fi un blog sau website! Astfel, cei care doresc să se implice, vor putea citi mai multe despre proiectul vostru, să vadă poze cu locul si lucrarea voastră!