Împreună - putem să ne ajutăm, împreună putem învăța, împreună putem construi....o lume mai bună

Împreună susținem proiecte ecologice. „O comunitate este un loc în care oamenii se adună pentru a trăi împreună, căci puţini sunt cei care au curajul să vieţuiească complet izolaţi pe undeva. Şi în funcţie de nr. celor care formează comunitatea, poartă numele -de la mic spre mare- de cătun, sat, comună, oraş. Şi totuşi aceste noi comunităţi nu sunt precum celelalte datorită unui singur fapt: Ele au un ideal comun. Astfel că noile comunităţi vor să atragă atenţia celorlaţi oameni că  doar idealurile comune îi pot face puternici şi bine organizaţi. Astfel de comunităţi sunt multe în lume şi fiecare are la bază o idee pe care se fondează comunitatea. Totuşi, dintre toate ideile care au stat la baza formării fiecărei astfel de comunităţi, doar una singură a deschis inimile şi conştiinţa oamenilor atât de puternic încât a devenit o adevărată mişcare în lume.
 
 
 
Împreună - sustinem proiecte ecologice

Împreună - sisținem proiecte ecologice

Împreuna - este o initiativa prin care încercăm să aducem ....împreună, toate persoanele care rezonează cu acest tip de viață, acest tip de construcții. Deoarece construind cu materiale naturale, construind cu sufletul, cu inima si cu gândul de  salva, vindeca planeta, automat vom începe un alt stil de viață, o viață în care scopul principal nu sunt banii ci o viață după principii de permacultură. O viață în care crezi în comunitate, în ajutorul reciproc, în bunăstare, o viață în care putem avea încredere unul față de celălalt, o viață în care avem nevoie de bani, dar NU îmbogățirea, luxul, șmecheria și/sau fuga după avere este scopul principal. O viață care mulți o numesc Paradis, dar pentru multi dintre noi este pur si simplu VIATA...simplă, fără stres și fără boli cauzate de materialele chimice care ajung în organismul nostru. Astfel, primul pas care-l facem este să adăugăm pe harta noastră ecologică (cautati steluțele verzi, si veti gasi mici....paradisuri 🙂 locațiile în care se întâmplă lucruri frumoase, locuri unde oameni experimentați vă pot învăța multe despre viața sănătoasă și simplă în schimbul ajutorului oferit. Automat ne duce gândul la clăci, la voluntariat, la colaborări fără interese financiare. Vor fi prezentate diferite proiecte (ecologice), locuri unde cei care doresc să ajute și/sau să învețe, sunt bineveniți, dar dincolo de asta, sunt bineveniti persoane care rezonează, care-și doresc același lucru dar au nevoie de ajutor de la cei care au trecut de etapele experimentale. De asemenea, este important ca prin eforturile, bunătatea noastră a tuturor,  (donații bani, meteriale sau aportul fizic ) să putem să susține aceste proiecte, să ne ajutăm reciproc. Să „înverzim” harta României.

Harta ecologică a României (pentru proiecte ecologice și comunități, căutați steluțele verzi)

Susținem proiecte ecologice

Dragi prieteni! Acesta este comunităților ecologice. Este locul celor care „și-au luat inima între dinți” și au decis să-și construiască o casă ecologică. Sau poate mai mult...poate s-au decis să-și construiască chiar o viață ecologică. Știm că, cei care fac această alegere nu o fac doar din fițe, doar pentru că vor să fie la pas cu „moda”. Fiecare o face în primul rând pentru protejarea propriei sănătăți, protejarea mediului înconjurător.....dar mulți o fac deoarece au realizat că este o viață mai ușoară sau chiar mai „ieftină” decât cel din mediul urban sau mai bine zis viața consumeristă. Știm că majoritatea celor care iau această decizie, au nevoie de ajutor : ajutor fizic, pentru construirea casei, ajutor material (materiale de construcții, unelte, etc sau bănuți pentru procurarea acestora), ajutor intelectual (să-și însușească cunoștințele necesare pentru a construi singuri o astfel de casă, proiect). De asemenea, credem în puterea comunității. Știm că sunt oameni cu suflet mare, cu inimi....verzi. Știm că împreună putem să ne ajutăm, să învățăm, să creștem, să trăim. Mare parte a site-ului nostru este dedicat acestui aspect, ca și această pagină. Așa că, pe viitor, oricine dorește, poate să ne contacteze ( contact@casenaturale.ro ), să-și prezinte proiectul, acesta fiind publicat pe site sau pur și simplu se poate înregistra singur completând formularul de înregistrare. Fiecărui proiect va fi dedicat o pagină cu prezentarea proiectului, date de contact și buton pentru DONAȚII și un link către pagina oficială a proiectului. Proiectele vor apărea și pe Harta ecologică a României și vor fi distribuite pe rețelele de socializare. Astfel, vrem să vă încurajăm pe voi, cei care ați făcut deja pasul, dar și pe cei care vin din urmă...să simtă că pot conta pe ajutorul nostru, al tuturor.