Țigla „ghiveci” – sau un altfel de acoperiș „verde”

Case Naturale/ martie 12, 2016/ Din lume adunate/ 0 comments

Pentru dezvoltarea spaţiilor verzi din oraşe un nou design de ţiglă a fost conceput şi adus pe piaţă, care transformă orice spaţiu de acoperiş vechi în acoperiş verde. Designul de acoperiş olandez este acătuit dintr-o multitudine de ţigle mici tip cuib, care se aplică uşor şi la acoperişurile înclinate ale clădirilor vechi.

Această dezvoltare al firmei Roel de Boer se bazează pe o tehnică destul de simplă, care cu ajutorul unor suporturi în formă de pâlnie poate să ofere un mediu de trai pentru plante. Grădina de acoperiş astfel concepută nu necesită nici irigare, fiindcă acesta este asigurată de ploi, astfel precipitaţiile se readuc în ciclul lor natural şi nici sistemul de canalizare nu este suprasolicitat.

Și această inovație tinde să sublinieze că acoperişurile verzi au mai multe avantaje, în afară de faptul că oferă o privelişte frumoasă, ele sunt şi o soluţie ecologică. Vara răcesc acoperişul, iar în timp de iarnă păstrează căldura. Acoperişurile verzi captează o mare parte din particulele dăunătoare din aerul oraşelor, măresc cantitatea de oxigen al aerului şi oferă un mediu de viaţă pentru comunităţi diverse de floră şi faună din ce în ce mai marginalizate din oraşe.

Țigla „ghiveci” - sau un altfel de acoperiș „verde”

Țigla „ghiveci” – sau un altfel de acoperiș „verde”

Sursă articol : www.odu.ro

Dezvoltatori : roeldeboer.com

Share this Post

Leave a Comment

Conectează - te cu :

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.