Din lume adunate

Balada piticilor – hotelul ecologic din Belgia

Balada piticilor – hotelul ecologic din Belgia

În micul oraș Durbuy, situat în provincia belgiană Luxembourg, se află unul dintre cele mai uimitoare eco-hoteluri din lume, cu un nume fabulos „Balada piticilor” (La Balade Des Gnomes). Hotelul nu are nici-o stea, dar în fiecare an este vizitat de mii de turiști.

Clădirea este proiectată de arhitectul şi proprietarul hotelului, Dominic Noel. În construcție au fost utilizate numai materiale naturale și ecologice. În special, pentru a clădi pereţii de lut de formă neregulată a fost folosit lutul, amestecat cu var şi paie.

 

balada piticilor
balada piticilor

Hotelul, La Balade Des Gnomes include zece camere, fiecare decorată într-un stil unic. Vizitatorii sunt invitați să se stabilească într-o cabană confortabilă forestieră a elfilor sau într-o peşteră rece şi simplă a trolilor ignoranţi, la bordul navei spațiale, într-un deșert fără margini sau pe o insulă nelocuită. Cel mai popular este apartamentul de lux conceput ca un erou din mitologia greacă, calul troian.

Un rol special, Dominic Noel, a acordat micilor detalii de interior, în fiecare cameră tematică nu există nici-un obiect în plus care nu ar corespunde tabloului general. Chiar și elementele cunoscute, cum ar fi telefon, televizor, cuptorul cu microunde convenţional, sunt decorate într-un stil adecvat.
În afară de decorul interior, a fost gândit fiecare detaliu din exteriorul hotelului și zona din jur. O uimitoare grădină a zânelor, un mic lac cu bărcile navigând în derivă în care vă puteți întâlni cu o adevărată sirenă sau un restaurant fantastic La Gargouille, conceput în stilul de tavernă medievală – toate acestea vor lăsa impresii de neuitat, atât la vizitatorii mici, cât şi la cei mai sceptici adulţi.
În ultimii ani, tot mai des apar astfel de hoteluri ecologic curate pentru odihnă, care nu se supun clasificării cu stele, dar cu toate acestea, atrag călători din întreaga lume.

 

Lasă un răspuns

Conectează - te cu :Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.